La marxa “Camí a la República” ja ha recorregut el 50% del camí fins a la casa de la República, on Rai López i la resta d’activistes seran rebuts pel president Carles Puigdemont i la resta de consellers a l’exili. Aquest cap de setmana van fer nit a Lió, on van ser rebuts i homenatjats per membres de l’ANC i del col·lectiu Lionès en solidaritat amb el poble català.

Aquest cap de setmana també es van sumar a la marxa, Pepito i Lolita, dos membres de iaios per la República de Tortosa i que realitzaran acompanyaran a Rai i la resta d’activistes durant tot el camí. A més, molts han estat els que han volgut donar suport a la iniciativa, firmant la butlleta que els caminants van dipositant a una de les urnes de l’1 d’octubre i que els acompanya durant tot el camí. Entre les signatures, a més de molts ebrencs i catalans, cada cop hi ha les de més francesos que, coneixedors de la voluntat dels catalans d’esdevenir una República i de com s’està desenvolupant el judici a la vergonya han decidit donar suport a la iniciativa.

La iniciativa, impulsada per Rai López, activista de les Terres de l’Ebre, acabarà al Parlament Europeu, on s’entregaran totes les firmes recollides per tal de que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés.

Aquelles persones que vulguin acompanyar-los en algun tram es poden posar en contacte a través del web www.camialarepublica.cat o al telèfon 643 90 18 93. També es pot seguir la ubicació en directe a través de Telegram.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.