El Camí de les Valls que comunica Queretes amb la Terra Alta des de fa més de 30 anys, forma part de les propostes polítiques dels alcaldes de la localitat. Després de l’adjudicació d’un projecte de la Diputació Provincial de Terol amb una inversió de 200.000 euros i diversos mesos de condicionament, finalment està asfaltat. Este tram, amb una extensió d’uns 4 quilòmetres, permet als veïns desplaçar-se fins a la veïna localitat d’Arnes evitant un recorregut el doble de llarg.

El Camí de les Valls permetia fa anys tindre servei de transport públic que comunicava la localitat en la línia Tortosa-Alcanyís de l’empresa de transport Hife. Per les males condicions del camí, el municipi va perdre la comunicació directa amb les comarques de la Terra Alta i del Baix Aragó. Va ser l’Ajuntament de Queretes qui, amb ajuda del director general de Hife, va reclamar a l’administració pública l’asfaltat d’un vial que podria formar part de la xarxa de carreteres de l’Estat. “Des de Hife es van enviar cartes de forma conjunta amb el nostre projecte per a intentar fer-lo realitat”, va explicar Fernando Camps, alcalde del municipi. Encara que de moment la connexió no està assegurada, pretenen restablir les converses perquè els autobusos pogueren tornar a passar per la localitat.

Actualment, el camí està completament asfaltat i solament queda esperar a la senyalització horitzontal i vertical. El recorregut discorre per un pont el condicionament del qual compta amb una memòria de més de 100.000 euros que caldria executar pròximament. La finalització de les obres significa la connexió directa amb Arnes i amb la Terra Alta, a més de ser una entrada de turisme fort que arriba des de Tortosa i del Baix Ebre, sobretot, per a l’estació rural de la Via Verda.

Font: Ràdio Matarranya

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.