La millora del servei ferroviari al Baix Maestrat com a l’Ebre, és una de les reivindicacions que, no per eternes, deixa de tenir actualitat. I és que l’assumpte ha estat objecte de debat de l’últim ple de Peníscola i ho serà en el proper d’Alcalà de Xivert.

En el cas de la Ciutat a la Mar, tots els alcaldes van donar el seu suport a la proposta plantejada des del col·lectiu Trens dignes a Maestrat, que és la mateixa que es tractarà en el plenari Xivertense. Aquesta té la finalitat de seguir adequant les condicions de la prestació al nord de la província. Tot i les novetats introduïdes en el mes de novembre, amb l’ampliació de la freqüència d’horaris a la línia de Regionals entre Vinaròs i Castelló, el document aprovat reclama l’execució de les inversions necessàries en equipament, personal i també en manteniment dels traçats.

Una altra de les sol·licituds està referida a l’ampliació dels trajectes des de Vinaròs fins a Tortosa, per facilitar les connexions mitjançant aquest mitjà de transport amb Catalunya. A més, la declaració institucional peniscolana té com a afegit, pel que fa al document de la plataforma veïnal plantejat a tots els consistoris del Maestrat, la petició que el tren Euromed, que connecta Barcelona amb Alacant pel corredor mediterrani, compti amb una parada intermèdia en l’estació de Benicarló-Peníscola.

La reclamació inclou reobrir estacions ara sense servei, com les de Santa Magdalena o la Ribera de Cabanes, i desenvolupar-hi els treballs d’adequació que siguin necessaris.

D’altra banda, el senador de Compromís Carles Mulet va denunciar ahir que un comboi es va quedar la nit de diumenge i durant hores parat a Orpesa causa de la falta de tensió en les vies.

Font: Periódico del Mediterràneo

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.