El darrer ple ordinari celebrat a l’Ajuntament d’Ulldecona va servir, entre altres qüestions, per aprovar les bases reguladores de les subvencions municipals per rehabilitació d’habitatges antics, un dels principals reptes del municipi, segons ha reiterat l’Alcaldessa, Núria Ventura.

La línia de subvencions impulsada pel consistori, per quart any consecutiu, afecta els immobles d’una antiguitat superior als 50 anys (i que no hagen sofert una gran rehabilitació en els darrers 10 anys) de tots els nuclis urbans del municipi (Ulldecona, els Valentins, el Castell, Sant Joan del Pas, les Ventalles i la Miliana). En concret s’han establit 5 tipus d’ajuts. Els quatre primers són: – Façanes i elements patrimonials: totes aquelles obres que tinguen per objecte la rehabilitació total.

Les subvencions poden arribar en diversos supòsits al 40% de la inversió, amb una quantitat màxima de 2.500 euros per immoble. Queden excloses de l’àmbit de les subvencions totes les obres que impliquen la demolició de façanes o el buidatge total de l’interior de l’immoble.

Ventura ha recordat que s’està treballant des de diverses vessants per millorar no només la imatge del poble, sobretot de la part més abandonada els darrers anys com és el nucli antic, sinó també d’aconseguir potenciar-lo com un atractiu més i, alhora, impulsar la dinamització comercial, treballant, per tant, la recuperació del patrimoni i la seua posada en valor com a motor de creixement de sectors econòmics i revitalització del centre del poble. Així, els darrers anys, s’ha arranjat de manera integral diversos carrers, com el Sant Lluc o Calvari, s’ha adequat racons singulars com un espai al carrer Sant Jaume – Murada de Baix, s’ha canviat enllumenat públic en diversos sectors i s’ha intensificat la neteja de carrers i places.

A més, durant aquest any 2019, les obres que es facin arreu dels diversos nuclis urbans, tindran una bonificació del 95%  en l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, atès que és any de Quinquennals.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.