El primer indici que la vespa asiàtica (vespa velutina) –coneguda popularment com la vespa assassina– podria haver-se desplaçat fins a la comarca del Tarragonès, concretament, a Salou, molt prop del Perelló una de les principals productores de mel que hi ha arreu del territori estatal. Una veïna del carrer Mas de Molas d’aquest municipi va trobar un exemplar de vespa asiàtica a la galeria de la seva cuina la nit de dimecres.

Els Agents Rurals van recollir ahir l’exemplar –que, a més, podria ser una reina– i van estar buscant el niu per la zona on va aparèixer sense èxit. El fet que no hagi aparegut el niu impedeix determinar si aquesta espècie invasora s’ha instal·lat a la comarca. És, això no obstant, la primera que es troba a la zona i podria ser la prova que el perillós insecte ha començat a desplaçar-se cap al sud.

L’endemà, va trucar al cos d’Agents Rurals per informar-los sobre la troballa. Els Agents Rurals li van confirmar que es tractava d’una vespa asiàtica. Fins ara no ha aparegut el niu.

El gener de l’any passat, els tècnics del Servei de Fauna i Flora de la Generalitat de Catalunya van detectar nius de la vespa asiàtica en cinc comarques catalanes on fins aleshores no era present. En concret, l’insecte va aparèixer al Bages, al Berguedà, a la Cerdanya, al Vallès Oriental i al Maresme. A aquestes comarques cal afegir-hi les de la demarcació de Girona on l’insecte té una major presència. Especialment elevada és l’afectació de la vespa asiàtica a l’Alt Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Gironès i el Pla de l’Estany, mentre que al Baix Empordà i al Ripollès és més limitada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.