Tres incendis en poc més de tres hores al municipi d’Alfara de Carles, a la comarca del Baix Ebre dins al Parc Natural dels Ports, han fet saltar les alarmes tenint en compte que es troben a una zona protegida del Parc Natural dels Ports. S’hna cremat poc més dels 600 metres quadrats de sotabosc i pins.

A les 5.23 hores del matí una columna de fum al Coll d’Alfares, ha estat el primer avís que han rebut els Bombers de la Generalitat. L’incendi, per sort, ha pogut controlar-se i extingir-se en poc espai de temps. A les 8.07 hores del matí, s’ha rebut el segon avís, i els mitjans desplaçats al primer foc, han actuat per extingir la columna de fum que no estava lluny del primer lloc que s’havia cremat. Finalment, menys d’una hora més tard, els mateixos Bombers han localitzat i extingit un tercer incendi, també en el mateix terme municipal. Tot apunta a que els tres focs podrien estar provocats, una hipòtesi que tindran que confirmar els Agents Rurals.

Cal extremar la precaució de fer foc a la muntanya, recordant la prohibició de cremar que està vigent i tenint en compte el sec que està el terreny degut al temps que fa que no plou.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.