La directora  Mabel Lozano lluita des de fa temps contra el tràfic de dones i pels drets de les prostitutes. Després d’escriure un llibre en va fer un documental i ara l’ha portat a l’Institut de l’Ebre de Tortosa en col·laboració amb l’Institut Català de les Dones. El documental pretén informar i sensibilitzar la joventut i a tota la societat sobre la tracta amb fins d’explotació sexual per visibilitzar esta problemàtica.

L’Institut Català de les Dones ha organitzat un curs de formació de tràfic d’éssers humans per prevenir i sensibilitzar. Així, a l’alumnat de l’Institut de l’Ebre se’ls hi va mostrar el documental de Mabel Lozano ‘El Proxeneta’, una bona eina per traslladar este missatge.

L’èxit de la jornada va omplir la sala d’actes de l’institut tortosí. Des de la direcció del centre valoren molt positivament l’acceptació i el compromís dels i les estudiants i de poder tractar de forma pedagògica temes tant importants. En este sentit, la directora del documental, Mabel Lozano, que va participar en l’acte, va destacar que presentar el tema als joves és un privilegi i permet fer proactivisme social amb qui és més vulnerable, com la prostitució de gent sense oportunitats.

Lozano remarca que el tràfic de dones és l’esclavitut del segle XXI i que la joventut no és conscient que és un problema proper i que ens trobem als carrers, cases, places, clubs i pisos, però que la seua edat permet fer-los obrir els ulls. Valora molt positivament el suport de l’Institut Català de les Dones i l’Institut de l’Ebre per una jornada així, agendada des de feia mesos.

Mabel Lozano busca, amb els seus documentals i curtmetratges, sensibilitzar la societat sobre l’explotació sexual. La projecció va culminar amb un debat sobre el tema, una forma ideal de valorar la postulació del jovent i reafirmar-ne la proactivitat.

El llibre en el que es basa el documental, també de Lozano, té la distinció del Premi Rodolfo Walsh. Mabel Lozano fa més de 10 anys que crea documentals i curtmetratges en els que denuncia  l’explotació sexual, el tràfic de dones i xiquetes, la mutilació genital femenina i la violència de gènere, a més de moltes altres causes socials.

About the Author:

👤 Arribat al món de la comunicació de casualitat, m’he passat la major part de la meua vida laboral entre càmeres de televisió i programes d’edició de vídeo. Amb els anys he pogut aprofundir en el sector i realitzar diverses funcions molt variades que m’han suposat un repte constant.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.