L’Ajuntament de la Ràpita, en el marc de la campanya de conscienciació ‘La Ràpita que compartim’, demana la col·laboració ciutadana per reduir els danys que provoquen els orins dels gossos en el mobiliari urbà.

El problema dels excrements de gos al carrer continua –malauradament- ben present per culpa del poc civisme d’alguns propietaris que no recullen les deposicions dels seus animalons de companyia. A això cal afegir ara la qüestió dels orins que les nostres mascotes fan contra façanes, banquets o fanals quan els traiem a passejar.

L’orina de gos suposa que la vida útil de fanals, papereres o bancs per seure es vegi reduïda fins a un 50%, perquè la fortor d’aquest pixum els deteriora de tal manera que en podreixen la zona afectada, n’oxiden les bases i poden provocar-ne el trencament i caiguda. Fins i tot els orins fets contra la soca d’un arbre poden matar en menys de cinc anys un arbre que hauria pogut arribar al segle de vida.

Cal tenir en compte els costos econòmics que suposa aquest problema per a l’Ajuntament, que ha de reparar o canviar -molt més aviat del que caldria- elements com fanals o senyals de tràfic que l’orina de gos ha oxidat fins al trencament final. I cal tenir en compte que aquesta despesa de l’Ajuntament es paga amb els diners de tota la ciutadania, de manera que és un problema que ens acaba repercutint a tothom.

Per això es demana la col·laboració de totes les persones que treuen els seus gossos a passejar perquè s’emportin la corresponent bosseta per recollir els excrements i també una ampolleta amb aigua per ruixar la zona afectada per l’orina animal.

Amb l’ajut de tothom, farem una Ràpita més neta i cívica, una Ràpita per a tothom: La Ràpita que compartim.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.