En un auditori Sixto Mir ple de gom a gom, aquesta nit de divendres a partir de les 20 hores ha tingut lloc la presentació de la candidatura de cara a les eleccions municipals del proper mes de maig, d’Esquerra Republicana amb l’alcaldable, Josep Caparrós, que intentarà aconseguir la majoria absoluta. En els anteriors comicis Caparrós va tindre que pactar amb els socialistes, Iniciativa per Catalunya i Si, per governar.

El president del parlament, Roger Torrent, ha fet costat a Caparrós en aquest acte on s’han donat a conèixer els noms que completaran la llista i on Conxi Vizcarro, s’ha desvetllat que anirà de número 2. Vizcarro s’especulava que era una de les candidates fermes a ocupar el segon lloc de la llista, substituint a Albert Salvadó, que ara ocuparà el tercer lloc per tal de formar la llista cremellera.

Recordem que en els anteriors comicis Esquerra Republicana va poder per primer cop en la història ser la força més votada en unes eleccions municipals amb 1880 vots, 725 més que les eleccions de l’any 2011 quan van ser la tercera força més votada amb un 30’25 % dels sufragis augmentant pràcticament un 11 % els vots que els van donar confiança, mentre Convergència en perdia gairebé un 6% per ser la segona força amb 5 regidors.

Amb Caparrós com a número 1 de la llista i Conxi Vizcarro ocupant el segon lloc, els propers noms que completen les deu primeres posicions són: Albert Salvadó de número 3, com a quarta Erika Ferraté, en cinquè lloc es troba Rafel Balagué, una nova incorporació a la llista d’Esquerra Republicana la trobem en el sisè lloc com l’advocada Oona Tomàs, Enric Vidal es setè, Àngela Reverté vuitena, el jove Joan Grau tanca l’hipotètic número que li donaria la majoria absoluta en novè lloc, mentre Montse Sèrvulo ocupa el desè lloc.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.