El projecte APTITUDE -Agir pour la PrévenTIon Transpyrénéenne de la Dependance chez les séniors- finançat pel Programa Interreg VA Espanya-França-Andorra (POCTEFA), desplegarà a la regió transfronterera dels Pirineus, accions de prevenció de la dependència en persones grans, amb la creació d’una xarxa d’experts, la Xarxa Transfronterera de l’Envelliment i la Prevenció de la Dependència (RTVPD), per tal de promoure la cura, la formació, la recerca i la innovació en gerontologia. Aquest projecte compta amb la participació de la Fundació Salut i Envelliment – Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest projecte s’ha presentat avui al Museu de Tortosa amb la participació de la directora de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà; la directora de Treball, Afers Socials i Famílies a les Terres de l’Ebre, Rosana Fatsini; i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.

La jornada ha debatut dels conceptes bàsics sobre envelliment saludable i prevenció de la discapacitat amb la participació d’Antoni Salvà, director de la Fundació Salut i Envelliment UAB. Així mateix, s’ha presentat l’estratègia d’abordatge de la fragilitat del Departament de Salut a càrrec de Joan Carles Contel, del Pla de Prevenció i Atenció a la Cronicitat. Sergi Blancafort, de la Fundació Salut i Envelliment UAB, ha presentat el projecte APTITUDE i, posteriorment, s’ha debatut la implementació del projecte al Baix Ebre a càrrec d’Esther Galvà, de la gerència territorial Terres de l’Ebre i d’Almudena Garnica, de la gerència de l’Hospital de la Santa Creu de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.