La setena edició de la Trencacims Paüls arriba carregada de novetats i rècord d’inscripcions. Un mes abans de la competició es van tancar les inscripcions de l’Ultra Marató, amb 283 corredors, i la Mitja Marató amb 210. I la xifra actual està entorn els 750 corredors, sumant de la resta de modalitats. Rècord absolut de la competició.

Una de les novetats és que la Trencacims Paüls passa a ser de tres dies, respecte als dos d’altres edicions. Serà els propers 5, 6 i 7 d’abril.

Modalitats

Més dies que suposen nous recorreguts. A la Ultramarató (50 km i 4000+), la Mitja Marató (23 km i 1950+) i la Marxa (11 km i 500+) s’afegeix l’Up&down Trencacims Paüls de 10 quilòmetres i 850 metres de desnivell positiu que es disputarà divendres 5 d’abril a les 18.30 h. I a la mateixa hora també tindrà lloc el primer Km vertical Trencacims Paüls, de 4,5 km i 750+, de Paüls a la Punta de l’Aigua. També se suma la Trencacims 7.000, de 83 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu. La més exigent i intensa, apta per als corredors més valents. Aquesta es disputa en tres etapes i inclou tres recorreguts. Divendres l’Up&Down, dissabte la Ultramarató i el diumenge la Mitja Marató. I es podrà disputar en modalitat individual i per equips.

Recorreguts i campionats

Respecte als recorreguts també hi ha novetats. La més destacada és que la Ultramarató comptarà amb un recorregut totalment renovat amb molts quilòmetres de sendera nova. A més de ser Campionat de les Terres de l’Ebre de llarga distància, enguany també serà la primera prova de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la FEEC. El tret de sortida serà dissabte a les 6.30 del matí des del Casal Municipal.

Diumenge, a les 8 h serà el torn de la Mitja Marató, que manté el recorregut, però que també incorpora una novetat. Serà prova puntuable al Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre.

També diumenge, a les 9 h serà la sortida de la Marxa i de la Cursa Cadet que compartiran un recorregut també renovat de 11km i 550+, circuit totalment renovat, i que també és el mateix que la cursa cadet. I cursa júnior, de 15 km i 1200+.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.