Amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, i per tercer any consecutiu, torna el concurs de fotografa «Llegim Amposta 2019», amb l’objectiu de fomentar, juntament amb l’hàbit de la lectura, la creativitat plàstica i artística. Sota la temàtica de moments lectors en l’espai urbà i els equipaments públics d’Amposta, els participants hauran de compartir una fotografa a Facebook o Instagram on aparegui un llibre, fent-ne una breu referència i explicant el motiu de la tria. El termini de participació s’inicia el 25 de març i finalitzarà el 14 d’abril.

Al concurs hi poden participar totes les persones majors de 18 anys amb el perfil públic i que compleixin les obligacions tributàries corresponents. Per participar de forma correcta, les fotografes hauran d’estar etiquetades segons la categoria en la qual participen: en la categoria general s’ha establert l’etiqueta #llegimAmposta2019, mentre que els centres educatius podran optar al premi sota les etiquetes #llegimAmposta2019Primària i #llegimAmposta2019Secundària. Aquest any també s’ha establert una categoria addicional per a altres tipus de centres com les llars d’infants, els centres d’ensenyament especial i els centres socioeducatius, que entraran al concurs amb l’etiqueta #llegimAmposta2019Centres. Cada persona o centre podrà participar amb un màxim de 3 fotografes. A més, totes les obres, independentment de la categoria en la qual participen, s’hauran de fer arribar per correu electrònic a l’adreça [email protected].

El premi

La millor fotografa en la categoria general s’emportarà un paquet cultural que inclou un val de 100 euros per la compra de llibres i 4 entrades al teatre. Els centres educatius també podran optar a un val de 200 euros per a la Biblioteca Escolar del Centre Educatiu.

El jurat, format per membres de la Regidoria d’Ensenyament i Cultura de l’Ajuntament d’Amposta i de la Biblioteca, emetrà el veredicte el dia 23 d’abril, durant la diada de Sant Jordi al Castell, on també s’entregarà un obsequi a tots els participants. Totes les fotografes s’exposaran al vestíbul de la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó del 23 d’abril al 31 de maig.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.