Rai López és un activista de les Terres de l’Ebre, que, cansat de la repressió de l’estat espanyol, ha decidit emprendre una marxa a peu fins al cor d’Europa per denunciar el judici polític que s’està vivint i exigir la implementació de la República Catalana.

El 24 de març, s’emprendrà la marxa des de la Catalunya Nord, a Cervera de la Marenda. Durant més d’un mes, cada dia es caminarà uns 30 quilòmetres, s’anirà fent parada a les principals ciutats prioritzant aquelles que han tingut una simbologia especial a llarg de la història catalana. D’aquesta manera es completarà a peu un recorregut de més de 1.200Km. Està previst que al llarg de la Setmana Santa s’arribi a París, des d’on s’emprendrà la marxa cap a la Casa de la República a Waterloo. Allí, esperen ser rebuts pel president Carles Puigdemont i els polítics exiliats per tal de traslladar-los tot el seu suport.

Un cop rebuts pel president, la columna partirà cap al Parlament Europeu, on s’ubicaran indefinidament fins que es compleixin les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg en el judici al procés.

López ha fet una crida als independentistes per tal que recolzin aquesta proposta, “us invito a que, si podeu, ens acompanyeu en aquesta marxa, ja sigui en la seva totalitat o per franges, hem de ser molts, hem de donar la imatge de l’independentisme unit i multitudinari”. “Des que dimarts vam anunciar la marxa, molts han estat els que se’ns han unit per tal de caminar amb nosaltres o oferir-nos el seu suport”, afegia l’activista. Aquells que ho vulguin es poden posar en contacte a través del web www.camialarepublica.cat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.