Pete Seeger va nàixer el 1919 i enguany es commemora el seu centenari, impulsat pels músics ebrencs Arturo Gaya, Kike Pellicer i Sergi Trenzano, units a l’acordionista pirenenca Cati Plana.

El quartet, batejat com a ‘Tren Seeger’, oferirà dissabte 16 de març a l’Auditori de Barcelona un concert que tindrà com a artistes invitats a Quico Pi de la Serra, Gemma Humet, Pep Botifarra, Joana Gomila i el grup Coses. Tots els convidats pervenen de la cançó social i el folk, les dues branques musicals que s’han inspirat en la figura i l’obra de Pete Seeger, gràcies al qual hem conegut temes mítics com ‘We shall overcome’, ‘Què se’n ha fet d’aquelles flors?’, ‘Si tingués un martell’ o fins i tot la ‘Guantanamera’.

El concert, organitzat conjuntament pels festivals ‘Barnasants’ i ‘Tradicionàrius’, es complementa amb l’exposició Pete Seeger: el poder transformador de la cançó’, que recull els aspectes més significatius de la vida de Pete Seeger: la lluita pels drets civils de la gent de color, l’antibelicisme, la defensa activa del medi ambient i el seu convenciment de què amb la música i les petites actituds personals es pot arribar a canviar el món.

Diverses ciutats de Catalunya s’han adherit al centenari: Barcelona, Manresa, Tortosa i Tarragona entre altres, acolliran l’exposició, tallers de cançó, la projecció d’un documental i un concert amb els músics de ‘Tren Seeger’.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.