El Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, mitjançant l’Institut Català de les Dones, amb l’Ajuntament de Tortosa i el Consell Comarcal del Baix Ebre, com cada any, realitza l’acte de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el proper 7 de març, a les 11h, al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

En aquesta edició es donarà a conèixer a l’alumnat de 4t de primària, de la comarca del Baix Ebre, el projecte del Consell Comarcal “Més Enllà del silenci: Oficis i Dones rellevants del Baix Ebre” que pretén recuperar la memòria històrica de les dones durant el segle XIX i XX.

Durant l’acte, participaran algunes de les dones protagonistes que explicaran als infants la seva experiència i els oficis que feien i com era la vida a la comarca a principis de segle XX.
Participen 10 escoles del Baix Ebre amb més de 400 alumnes, que seran els encarregats de fer preguntes a les 7 dones que han explicat el seu ofici i de llegir la declaració institucional. Per finalitzar l’acte, 20 alumnes de l’Escola de dansa Dance&Fun de Tortosa faran dues actuacions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.