L’assemblea comarcal del Partit Demòcrata del Baix Ebre va escollir aquest dissabte a Ferran Bel com el seu candidat per les eleccions generals del 28 d’abril. L’exalcalde de Tortosa havia deixat la porta oberta a no repetir, després d’haver estat el cap de llista de Tarragona a les dues últimes eleccions, les de 2015 i 2016.

Encara faltarà determinar quin lloc de la llista ocuparà, ja que aquest cap de setmana la negociació entre el PDeCAT i la Crida estan sent intensa per tal de tancar una llista conjunta sota el paraigua de Junts per Catalunya.

De moment, el PDeCAT ha fet la feina. Cada agrupació comarcal ha celebrat primàries aquest dissabte per escollir els seus candidats a formar part de les llistes del 28-A. Repeteixen la major part dels diputats i senadors de la legisltura que ara es tanca: Carles Campuzano, Jordi Xuclà, Míriam Nogueras, Sergi Miquel, Marta Pascal i el mateix Ferran Bel.

Aquest diumenge, el president del PDeCAT, David Bonvehí, es reunix a Waterloo amb Carles Puigdemont per tancar la fórmula amb la que concorreran a Madrid. S’ha apuntat que l’aposta és proposar a un pres polític que sigui el cap de llista. Segons Naciódigital, una opció seria proposar que a cada demarcació hi hagi un pres, menys a Girona. En el cas de Tarragona, el cap de llista seria Josep Rull, acompanyat de Bel com a número 2.

Ferran Bel va explicar aquest dissabte les negociacions amb la Crida “estan avançant”, advertint que “no hi ha res tancat”. Bel també va destacar “la generositat” per incorporar diferents actors sense renunciar al “bagatge” de molta gent del partit. “Una vegada més donarem la volta a totes aquestes enquestes que pronostiquen uns resultats però que a les últimes conteses electorals s’ha comprovat que després són uns altres”, va afirmar Bel.


 

Periodista.