El Departament de la Presidència, a través de l’Institut Català de les Dones, ha presentat una denúncia davant el servei especial de delictes d’odi i discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona perquè prohibeixi la circulació per la ciutat de Barcelona de l’autobús antifeminista d’HazteOir, que té previst recórrer la capital catalana difonent missatges contra el “feminisme radical”.
En la denúncia,  la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, argumenta que la llibertat d’expressió “no és llibertat i impunitat d’agressió i els missatges de l’autobús esmentat neguen la dignitat humana, inciten a l’odi, la hostilitat, la discriminació i la violència contra les dones”.
La iniciativa de l’Associació HazteOir.org demana la derogació de les lleis de gènere i les normes LGTBI, sota els lemes “no és violència de gènere, és violència domèstica” i “les lleis de gènere discriminen a l’home”. A més, destaca l’ICD, en aquests missatges s’utilitza la figura del dictador de l’Alemanya nazi, Adolf Hitler, que apareix dibuixat amb la cara maquillada i el símbol feminista a la gorra.
Per al Govern, aquests missatges difonen “un sentiment d’antipatia i aversió contra les dones i l’activisme social que defensa els drets de les dones, associant la iconografia i terminologia nazi als moviments de reivindicació feminista. És una propaganda que ataca la dignitat, els drets i la llibertat de les dones, creant un clima que normalitza la discriminació contra les dones i contra qualsevol personal que no té encaix en la perspectiva supremacista o excloent dels seus promotors”.
Per tot això, conclou la denúncia, el Govern considera que aquests fets “poden ser constitutius d’un delicte d’odi i discriminació per raó de sexe” i sol·licita a la Fiscalia que prohibeixi la circulació per la ciutat de Barcelona de l’autobús de l’associació HazteOir.org.
D’altra banda, els serveis jurídics de la Generalitat obriran expedient sancionador a “Hazte Oir”, en virtut de la Llei d’Igualtat, i adoptaran una mesura cautelar demanant que es treguin els símbols masclistes si volen entrar a Catalunya.

Autor:

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.