La Biblioteca Manuel Pérez Bonfill va tancar el mes de febrer amb un acte molt emotiu per commemorar el Dia internacional de les llengües maternes. El dia en concret és el 21 de febrer però a Campredó ho vam celebrar el passat dijous 20 de febrer.

Enguany la parla homenatjada era el castellà d’Amèrica del Sud. Des de fa gairebé dos dècades algunes famílies equatorianes i colombianes han fet casa al nostre poble, s’han integrat completament, a la vegada que llurs fills i filles s’han escolaritzat a al col·legi local i han vist com Campredó esdevenia el seu poble a estimar sentimentalment.

Quatre joves campredonencs, amb arrels familiars equatorianes, varen realitzar la lectura de diversos textos de literatura equatoriana. Es tracta dels joves: Cèsar Espinosa, Kevin Espinosa Portilla, Karina Cevallos Espinosa i Nathaly Portilla. L’acte va quedar molt lluït igualment gràcies a l’actuació musical del cantant Gonzalo Luna (peruà, criat a l’Uruguai) acompanyat pel veterà pianista argentí Martín Fernández.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.