El candidat d’Esquerra Republicana Tortosa Sí, Xavier Faura, qualifica de “cants de sirena” l’acord al que ha arribat l’ajuntament de Tortosa i Adif per renegociar i recuperar els anomenats terrenys de la Renfe. Xavier Faura, durant un míting a Ferreries, ha posat en dubte que l’abast del preacord anunciat per l’alcaldessa Meritxell Roigé aquesta setmana “sigue realment seriós” i ho considera un electoralista. “Han tingut 12 anys per dur-lo a terme, i resulta estrany que això es desbloqueja tot just a tres mesos de les eleccions municipals”.

El cap de llista dels republicans també ha anunciat la seva aposta per les fires sectorials i especialitzes per tal d’impulsar la economia local. “Defugirem del model d’Expoebre”, ha remarcat Xavier Faura. “La Tortosa republicana és un projecte de ciutat que posa en valor, en primer lloc, a les persones i que pretén ser una ciutat ecològicament sostenible però, a la vegada, que formi part d’un territori que sigui econòmicament dinàmic”.

Acte amb Joan Tardà

Més d’un centenar de persones han omplert aquest dissabte 2 de març la Plaça Lluís Companys de la capital del Baix Ebre per escoltar, entre altres, al diputat d’ERC Joan Tardà després que aquesta setmana es dissolgués el Congrés dels Diputats. Tardà ha confirmat la seva voluntat de no presentar-se com a candidat a les eleccions generals del 28 d’abril, però deixa la decisió en mans del partit: “Jo ja vaig comunicar a Esquerra Republicana que després de 15 anys seria bo que hi hagués un relleu. Tal vegada jo hauria de traslladar la feina aquí a Catalunya”.

Tardà ha volgut recordar l’assassinat de Salvador Puig Antich: “Avui fa 45 anys que la dictadura va assassinar Puig Antich. No ho oblidarem mai!“. Tardà ha explicat que “no oblidar no implica no perdonar” ja que “la bona gent perdona perquè no es poden construir futurs basats en la venjança“.

L’acte ha començat amb la lectura d’una carta de Carme Forcadell per part de la regidora d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Tortosa, Maria Jesús Viña. “Si persistim, guanyarem!“, han estat algunes de les paraules d’encoratjament de Forcadell dedicades als tortosins i a les tortosines.

La diputada al Parlament, Irene Fornós, ha remarcat que el projecte republicà és l’única garantia per combatre el feixisme: “La República ha de ser el baluard contra el feixisme. No podem deixar entrar el feixisme a les nostres institucions. No passaran! No els volem als nostres pobles, a les nostres ciutats ni al Tribunal Suprem acusant els nostres polítics!“.

A continuació, la directora general de Joventut de la Generalitat, Norma Pujol, ha recordat que “Esquerra Republicana és sinònim de bon govern. Ho demostrem dia a dia amb la nostra gestió a les institucions. També és sinònim d’honestedat. El bon govern juga un paper imprescindible per seguir avançant en el camí del progrés i la cohesió social“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.