El Club Esportiu Montaspre, de Bítem (Baix Ebre), tornarà a organitzar aquest cap de setmana dies 2 i 3 de març la 6a edició de l’EnduBítem, que obrirà la temporada endurera de BTT, tot convertint-se en la primera prova de la 6a Copa Catalana i del 2n Open d’Espanya d’Enduro BTT 2019. “És la primera i única prova de la Copa Catalana a la província de Tarragona i, alhora, la primera i única prova de l’Open d’Espanya d’Enduro BTT a Catalunya, el que és per a nosaltres un salt qualitatiu i ens honra haver estat escollits“, explica Neme Domènech, director de la prova.

Aquest any l’EnduBítem constarà de 31,6 km i 1.270 m acumulats, amb cinc especials cronometrades, totes dins del terme de Bítem, a la zona de Tortosa, on els participants es disputaran a partir de les 7.30 h del matí d’aquest diumenge els podis de les diferents categories, tant femenines com masculines (cadet, júnior, sub23, elit, màster-30, màster-40, màster-50, e-bikes sènior, e-Bikes màster i millor equip). Els 400 dorsals que es van posar a disposició s’han esgotat setmanes abans de la competició -al final, s’ha ampliat a 420 i fins i tot hi ha acabat havent llista d’espera-, un fet que confirma la importància de la prova. D’entre els noms propis de la llista hi ha la presència de corredors líders en competicions internacionals com Damien Oton, Nathan Secondi, Gabriel Torralba, Guillem Sanz i Nastasia Giménez, entre d’altres.

Prova de promoció i exhibició de «dirt»

El track del recorregut ja està disponible i els corredors poden efectuar els entrenaments lliures fins aquest dissabte, quan ja estarà totalment senyalitzat. La validació de les llicències i l’entrega de dorsals serà el mateix dissabte des de les 12 fins a les 14 hores i de 16 a 19.30 hores. A més, el mateix dissabte a la tarda tindrà lloc la 3a EnduBítem Kids en categoria promoció per a fomentar l’enduro BTT i l’esport amb ciclistes alevins, infantils i cadets. Per als encara més petits hi haurà un circuit a la zona de paddock on podran gaudir de la bicicleta i de jocs variats. “Des de l’EnduBítem seguim amb el tarannà que ens ha caracteritzat fins ara i treballem per créixer i superar-nos cada cop més dins del món de l’Enduro BTT, potenciant la pràctica de l’esport i dinamitzant el poble de Bítem, així com altres pobles i ciutats de les Terres de l’Ebre“, afegeix Domènech.

D’altra banda, i mantenint l’espectacle dels darrers anys amb les exhibicions de dirt a càrrec d’Argilers Bike Park, aquest cop (dissabte, 19.30 h) serà el torn dels Vencillón Bike Park, que compten amb riders de primer nivell.

Domènech, en nom del club, agraeix “a la Federació Catalana de Ciclisme el suport donat a la nostra candidatura i a la Reial Federació Espanyola de Ciclisme per confiar de nou amb nosaltres per organitzar la prova dins de l’Open d’Espanya d’Enduro BTT 2019. No volem deixar passar l’ocasió per agrair un cop més a tota la gent que fa possible i treballa dia rere dia perquè l’EnduBítem sigui una realitat, com els membres de la junta, familiars, socis i sòcies, voluntaris, patrocinadors, estaments oficials, col·laboradors i amics“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.