Els veïns de Móra d’Ebre han iniciat una recollida de signatures davant les gestions de l’empresa Fragadís per a instal·lar una benzinera al carrer Rusinyol, en una zona residencial de la població.

El moviment veïnal critica que la posada en marxa d’esta infraestructura augmentaria el trànsit de vehicles pesants pel centre del municipi i, a més, estaria situada en una zona residencial i molt propera a la llar d’infants municipals -a menys de 20 metres-, l’Institut Julio Antonio o el centre d’educació especial Jeroni de Moragas. L’Ajuntament, en el ple d’este dimarts, va aprovar per unanimitat secundar les demandes dels veïns i també s’oposarà frontalment al projecte.

L’empresa estaria en tràmits de demanar la llicència ambiental de l’equipament. Tot i això, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha assegurat que contactaran amb la companyia per tal de manifestar la posició del consistori i dels veïns en contra de la instal·lació, per tal que desestimen construir la benzinera en esta zona. En cas contrari, l’alcalde ha avançat que l’Ajuntament es posarà en mans dels seus serveis jurídics per tal d’evitar “per la via legal” aturar el projecte.

De fet, des del consistori ja s’han posat en contacte amb altres poblacions que han tingut una problemàtica similar arreu de l’Estat espanyol per tal d’assessorar-se legalment per a aturar el projecte. L’opció més factible passaria per trobar les figures legals que permeten prohibir la posada en marxa algunes activitats industrials concretes dins les zones residencials, com pot ser el servei de benzinera.

Notícia publicada pel Setmanari l’Ebre

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.