La Generalitat ha començat les converses amb les elèctriques per reubicar els parcs eòlics de la Terra Alta que estan projectats i que la comarca rebutja frontalment. El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, confirma que el Departament d’Empresa s’ha reunit amb Naturgy, l’antiga Gas Natural Fenosa, per explorar les possibilitats de reubicar els tres projectes de Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massulca, i complir així el compromís del president Quim Torra amb els actors socials i econòmics de la comarca d’aturar la massificació eòlica.

Ara bé, el delegat del govern s’ha mostrat prudent amb la primera reunió entre el secretari general d’Energia i Naturgy. Afirma que “com a mínim ens escolten i com a mínim, diem que hi ha una mínima esperança, cosa que ens ompli de satisfacció”.

La Generalitat també confirma que l’empresa Copcisa ha demanat la reobertura del polèmic projecte de parc eòlic la Fatarella Nord, passant de 33 a 10 aerogeneradors. Ho fa emparat en una sentència judicial del TSJC que permet reprendre els projectes anul·lats per la limitació de més molins de vent que va imposar el Govern al 2009.

Pallarés ha explicat que analitzaran quins permisos falten atorgar per si el poden aturar. El delegat del Govern ha volgut rebaixar la tensió amb l’ajuntament de la Fatarella remarcant que el consistori està en contra de la massificació èolica i que el projecte s’ha obert arran de la sentència del TSJC. Recordem que tant l’ajuntament com el Govern s’ha acusat mútuament de propiciar la reobertura del projecte de Copcisa. Ara estan pendent de reunir-se les dos administracions per veure com el poden aturar.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.