La Junta de Govern Local (JGL) d’Alcanar del dijous 31 de gener va acordar per unanimitat de sol·licitar a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, informació sobre els treballs relacionats amb l’emissió de l’informe previ al desmantellament de les instal·lacions del projecte Castor, situat enfront del municipi.

També demanarà a Ribera que es faça públic el calendari per al desmantellament definitiu de les instal·lacions, tant marítimes com terrestres, associades al projecte Castor d’emmagatzematge de gas, juntament amb la restitució dels recursos naturals afectats.

Igualment, la JGL sol·licitarà que es deixen sense efecte les servituds forçoses imposades als propietaris dels terrenys afectats pel projecte Castor d’emmagatzematge de gas pel pas del gasoducte terrestre i que se’ls indemnitze pels perjudicis causats pel lucre cessant i els danys a les finques.

Finalment, s’instarà la ministra per a la Transició Ecològica a concertar una visita a l’Ajuntament d’Alcanar per a que puga informar sobre l’estat actual del projecte.

Segellament definitiu del projecte Castor

La setmana passada la ministra per a la Transició Ecològica va anunciar, davant la Comissió de Transició Ecològica del Senat, el compromís del govern espanyol de segellar definitivament els pous del depòsit del projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural, així com la voluntat de l’executiu de desmantellar les instal·lacions, tant les submarines com les situades a terra.

L’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, considera que “per damunt de tot cal garantir la seguretat de la ciutadania, així com l’establiment d’un calendari dels treballs per al desmantellament definitiu de les instal·lacions associades al projecte Castor i la retirada de la planta marítima i de la planta terrestre d’operacions, i també del gasoducte anul·lat per sentència del Tribunal Suprem”.

Així mateix, el batle recorda que “les despeses actuals d’aquest projecte s’estan repercutint, injustament, sobre la ciutadania, mentre que la posada en marxa de nou de les instal·lacions del projecte Castor podria comportar, d’acord amb els informes emesos per diferents autoritats reconegudes en la matèria, terratrèmols de major magnitud”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.