Els propers 22, 23 i 24 de febrer torna una de les festes més esperades del municipi: el Carnaval de Deltebre. Un esdeveniment que creix any rere any i es consolida com el carnaval de referència del Delta de l’Ebre a causa del gran èxit de participació que es preveu, també, en la present edició.

Com ja va sent habitual, l’acte central del programa del Carnaval és la Rua que es realitza el dissabte 23 de febrer i que enguany, malgrat que encara resten dues setmanes, compta ja amb més de 25 comparses inscrites. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha agraït “la implicació a totes les persones i a tot el teixit associatiu que col·labora en aquesta festa que ha impulsat el govern municipal, i que fa que el carnaval de Deltebre sigui un dels esdeveniments de referència del territori”.

De fet, si bé la Rua és l’acte estrella, el propi tinent d’alcalde de Dinamització Social i Participació Ciutadana, Carlos Serra, ha explicat que “enguany tornem a tenir l’objectiu de superar el miler de participants”, el carnaval de Deltebre també presenta diferents activitats per a tota la família com és el cas del taller de màscares per als més petits, el carnaval Jove, el carnaval Caní i el carnaval Infantil.

De fet, segons ha detallat Serra, “hem preparat un programa d’activitats complet per a tots els públics amb l’objectiu que tothom qui vulgui pugui gaudir del carnaval de Deltebre, ja sigui com a participant o espectador”. Enguany totes les activitats s’han englobat amb el lema “Mare Quin Cuadro!”.

Més enllà de la festa

Enguany, però, a banda de les pròpies activitats, també s’ha volgut posar èmfasi amb la part gastronòmica del Carnaval. El regidor d’Acció Comercial, Francisco Castro, ha explicat que “volem que aquesta festa del Carnaval no només tingui repercussió amb una gran participació als carrers del municipi, sinó que també sigui una oportunitat per dinamitzar la restauració local”. Per aquest motiu, conjuntament amb el programa, també s’han editat els diferents menús proposats pels restaurants participants.

En total participen 9 restaurants (Mas Prades, Tasca 20 de Maig, Les Dunes, La Cuineta de Sergi, Lo Furo, l’Embarcador XXI, Deltàic, Delta Hotel i Casa Nicanor) que ofereixen menús que oscil·len entre els 15€ i els 40€.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.