Espectacle i emoció en estat pur fins al final a la 42a edició del Trial Indoor de Barcelona, ​​que no s’ha decidit fins a l’últim moment de l’última zona, a la qual arribaven Adam Raga (TRS) i Toni Bou (Repsol Montesa Honda) separats per només 3 punts, després de el líder del Mundial patís dos fiascos, un d’ells caient de cara al final de la zona 3.

Bou ja arribava tocat després d’una forta caiguda en la zona 4 de la semifinal, la més difícil del dia, quan en un salt d’un obstacle a un altre no va arribar a roda del darrere caient d’esquena des de gran altura i donant-se cops amb un bloc de formigó. La caiguda va ser bastant lletja i es veia a Bou adolorit de l’esquena, molts van recordar en aquest moment les imatges de la caiguda que l’any passat es va saldar amb diverses vèrtebres fracturades. Sort que des d’aquesta temporada 2019 les proteccions en pit i esquena són obligatòries i probablement això minimitzés els danys.

Aquesta caiguda havia deixat clarament minvat al pilot de Piera, el que s’apreciava en un inisual fiasco comès a la primera zona de la final. El d’Ulldecona es col·locava llavors al capdavant i aguantava la pressió. Amb un zero en la tercera zona, un u en la quarta i un nou zero en la cinquena es posava amb avantatge a falta de l’última zona.

Foto: Todo Trial

La tensió es palpava al Palau Sant Jordi. Adam Raga era el primer a afrontar l’última zona. La dificultat era màxima i Adam sumava un fiasco. Després era el torn de Bou, en una de les finals més emocionants del Indoor de Barcelona que es recorden. Si sumava un dos empataria amb Adam, si aconseguia un u o un zero venceria.

En el graó que Raga no havia superat Bou es quedava penjant de la placa cubrecarter al caire de l’abisme, havent de donar suport a un peu per estabilitzar-se, ja havia sumat dos punts. La resta de la zona tampoc era fàcil i tot i que semblava passar-la netament havia donat suport de nou el carter. La polèmica norma que penalitza els suports de carter ni tan sols era captada pel comentarista del Palau Sant Jordi, ni pels que realitzaven les retransmissions en directe de Televisió que anunciaven haver d’acudir al desempat.

Però una mica més tard s’anunciava per megafonia la victòria de Raga, la gent no entenia res. I és que és últim lleu suport de càrter va ser definitiu, atorgant a Adam Raga la seva quarta victòria a Barcelona, ​​17 anys després d’aconseguir la seva primer triomf a Barcelona i 11 anys després de fer-ho aquí per última vegada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.