El videoclip de la cançó «Sóc com sóc», interpretada per la cantant Pili Cugat i el compositor i músic Carlos Lupprian ha estat seleccionat als Premis MIN en la categoria de Millor Videoclip. Carlos Lupprian, és el director i l’animador d’aquest treball.

La cançó Sóc com sóc, forma part del disc «Jocs d’aigua» que Pili Cugat i Carlos Lupprian van presentar al març del 2018. El tema va sorgir amb la intenció de reivindicar el dret a la pròpia identitat, tant a nivell individual com social, inspirada inicialment en la problemàtica del col·lectiu LGTBIQ.

Aquest videoclip sorgeix en el moment en el que a Pili Cugat li detecten un càncer de mama, la qual cosa li provoca que tingui que fer un canvi d’imatge degut al tractament. De sobte, i submergida en el moment que està vivint, descobreix en la cançó un nou significat, molt personal i íntim. Així com la bellesa d’un quadre no depèn directament del marc, així mateix, la bellesa de la persona està per damunt de qualsevol estereotip (manera de vestir, cabell…), i està íntimament lligada a l’actitud i a l’autoestima. Aquest pensament, sumat al difícil moment polític i social pel que passava Catalunya, i la manca d’acceptació d’una manera diferent de pensar i d’expressar-se, portarà a Carlos a definir un guió on es reflecteix aquesta realitat.

El videoclip fusiona dibuix animat i la imatge real de Pili Cugat, la qual cosa es fa possible gràcies a l’experiència de Carlos Lupprian dintre del món de l’animació, havent treballat com a director d’animació a la Krahnfactory, col·laborant durant temps a La Vanguàrdia Digital.

El videoclip es pot votar a la pàgina web del premis MIN (www.premiosmin.com) fins a l’11 de febrer. Els MIN premien artistes de tota Espanya amb producció independent o autoedició.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.