Les fortíssimes ratxes de vent que escombren les Terres de l’Ebre aquest dissabte ja han provocat diverses incidències a Tortosa. El vent  ha fet caure el revestiment d’una façana del número 10 del carrer d’en Carbó, al nucli antic de la capital del Baix Ebre. La Policia Local ha tallat el carrer i ha estat necessària l’actuació dels bombers. Des de l’ajuntament demanen als veïns seguir les indicacions de Protecció Civil i subjectar els elements dels balcons.

Fins al migdia d’aquest dissabte, el Servei Meterològic de Catalunya havia registrat ratxes màximes de 122 km/h al Perelló, 120 km/h al Mas de Barberans, 100 km/h al Parc Natural dels Ports i 98 km/h a Amposta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL

Protecció Civil de la Generalitat ha activat  l’alerta del pla VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent durant tot el cap de setmana sobretot a les cotes altes del Pirineu i Prepirineu, al litoral de Tarragona i a les Terres de l’Ebre.

Es recomana molta prudència en la mobilitat a les zones afectades per fort vent, i també en les activitats a l’aire lliure en zones boscoses i d’alta muntanya. En àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Fins demà dissabte, el vent al litoral pot provocar fort onatge i afectacions al front marítim. No us acosteu a espigons i esculleres afectats pel fort onatge, i recordeu la resta de consells que trobareu a interior.gencat.cat/onatge

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.