Resta pendent que es debatin i s’aprovin els pressupostos generals de l’Estat de l’executiu de Pedro Sánchez, i no serà oficial fins aleshores, però com a mínim la promesa d’aixecar les barreres dels peatges de l’autopista AP-7 entre Alacant i Tarragona està sobre la taula. Així ho confirmaven ahir els secretaris d’Estat i el d’Infraestructures durant la Comissió de Foment al Congrés dels Diputats, segons va informar el diputat d’En Comú Podem, Fèlix Alonso.

A partir de l’1 de gener de 2020 s’hauria de començar o hauria d’estar finalitzat el desmantellament dels peatges. A finals de l’any passat, des de Foment ja es va assegurar que l’autopista AP-7 seria una carretera lliure de peatge. La concessió finalitza el 31 de desembre d’aquest any. Aleshores, la carretera passarà a mans de l’empresa pública Seittsa, que depèn del Ministeri de Foment i que haurà d’assegurar el manteniment de la via.

Que els Pressupostos Generals de l’Estat tinguin una consignació per l’aixecament de barreres és una notícia molt positiva. És quelcom pel que hem estat lluitant, no només per l’autopista AP-7, sinó per a totes. Això sí, s’hauran de crear una comissió al Congrés dels Diputats per tal d’arribar a un consens sobre com es finançaran, a partir d’aleshores, les vies ràpides. La Generalitat està d’acord amb el sistema de vinyeta“, comentava Fèlix Alonso el diputat de la força ecosocialista En Comú Podem al Congrés.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.