ACN / Tres anys després que el govern espanyol del PP i l’empresa FCC donessin per finalitzada la descontaminació del pantà de Flix, el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, ha oficialitzat la represa de les actuacions en una visita a les obres.

Amb un pressupost de 44,65 milions d’euros, l’empresa pública Tragsa haurà de succionar una quantitat aproximada de 80 mil metres cúbics de llots tòxics que van deixar Acuamed i FCC, quan van donar per acabats els treballs de forma fraudulenta.

Ara el govern espanyol assegura que no marxaran fins que s’hagin retirat tots els fangs i netejat l’aigua del pantà. Tot i que inicialment s’ha projectat un termini de 18 mesos, Hugo Moran no vol donar dates i que, si és necessari, allargarà més enllà dels divuit mesos previstos.

L’Ajuntament de Flix ha celebrat aquest plantejament així com el fet que el govern espanyol hagi acceptat aplicar mesures més estrictes per controlar les emissions atmosfèriques.

Morán ha promès màxima transparència i considera provisional la situació judicial. La setmana passada, un laude arbitral va establir que l’anterior adjudicatària, FCC, va complir amb el contracte i obliga a Acuamed ha indemnitzar-la.