Una vintena de manifestants van rebre amb pancartes al President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, quan es dirigia a la inauguració de la Fira Intercomarcal de l’Oli (FIO) de Móra la Nova. Les persones convocades pel CDR de la Ribera d’Ebre li exigien implicació per aturar el projecte de macroabocador de residus industrials que es planeja construir a Riba-roja d’Ebre.

Un dels seus manifestants, el pagès i regidor independent de Rasquera Joan Pellissa, ha sortit al pas de Torrent i li ha dit que “es posin les piles i defensin el territori”. “Natros volem una Ribera neta, que se la reconega pel seu producte de qualitat, i no que se la reconega per ser un pou de merda”, li ha etzibat al President. Torrent ha defensat la posició d’ERC en contra de l’abocador i s’ha mostrat d’acord en que el país ha de “mirar més al sud”.

Més tard, en declaracions als mitjans de comunicació, Roger Torrent s’ha reiterat en aquesta afirmació i ha afegit que en els darrers anys les administracions no “han analitzat bé” la situació del sud i no han fet “prou” per prestar l’atenció que es reclama. Davant d’això, el president del Parlament ha insistit que s’ha de dinamitzar i ajudar el territori. “ERC ha estat molt clara en quina és la seva posició, l’ha d’aprendre la gent de la comarca”, ha defensat. I a la vegada, ha reiterat que el conjunt del país ha “d’aprendre a mirar més al sud i ajudar a dinamitzar-lo”.

Els manifestants del CDR també han desplegat una pancarta on es titllava el President del Parlament de “traïdor”, i és que novament s’han llençat consignes a favor de declarar la República. Davant de les crítiques, Roger Torrent ha dit als concentrats que “podem discrepar, però l’1 d’octubre jo també hi era”, i ha remarcat que “hi ha gent dels nostres que estan a la presó i a l’exili i per tant no es pot dir que no em fet res”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.