El regidor no adscrit del govern municipal d’Ascó, Josep Jaimot, ha denunciat davant dels Mossos d’Esquadra l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, per haver-lo agredit amb el llançament d’una ampolla d’aigua al final del ple municipal que va tenir lloc aquest dimecres al migdia.

La sessió va estar marcada per la tensió després que, de forma inesperada, Jaimot tombés amb el seu vot en contra el projecte estrella d’aquest mandat del seu propi equip de govern, el complex lúdic i esportiu, amb una inversió prevista de prop de 13 milions d’euros. Buixeda, que va acusar el regidor de traïció i va anunciar la seva expulsió del govern, ha emès aquest dijous un comunicat de disculpa assegurant que no tenia intenció d’agredir i que va ser un “gest desafortunat“.

Jaimot va comparèixer davant la comissaria dels Mossos de Móra d’Ebre aportant un informe mèdic per l’impacte d’una ampolla d’aigua de plàstic al seu braç esquerre. Tot i els diversos intents efectuats, l’ACN no ha pogut posar-se en contacte amb ell per conèixer de primera mà la seva versió dels fets.

El regidor no adscrit –anteriorment a les files d’ERC- va sorprendre els seus companys de govern amb el vot negatiu al complex lúdic i esportiu al municipi. Un projecte que estava tramitant-se administrativament des de fa dos anys i mig, durant els quals no s’hauria mostrat mai contrari. El consistori, de fet, ja hi havia invertit un milió d’euros. Preveia construir un hotel, un restaurant, un alberg, un auditori, un poliesportiu i una piscina coberta, entre d’altres equipaments.

Jaimot, però, segons reitera el govern municipal, va canviar de parer. Després d’haver-se abstingut en la comissió informativa de la setmana passada va adduir que era “massa agosarat”, va mostrar els seus dubtes sobre la capacitat de poder-lo gestionar i va demanar un procés participatiu veïnal per tirar-lo endavant.

L’alcalde va qualificar de “traïció” el vot contrari del regidor. Va lamentar que un projecte que havia de dinamitzar econòmicament i turísticament el poble, creant llocs de treball, es perdria, com també els diners invertits fins aquest moment. També va anunciar la seva intenció de fer fora el regidor no adscrit del govern, fet que deixaria els independents en minoria al capdavant del consistori.

Va ser a la finalització d’aquest tens debat quan Buixeda, segons el regidor, li hauria llençat l’ampolla d’aigua. Les imatges recollides per les càmeres de Vídeo TV Ascó han estat posades a disposició dels Mossos. Aquest dimecres, el mateix alcalde ha emès un comunicat demanant disculpes per un gest que considera “desafortunat”. Assegura que va colpejar l’ampolla sense intenció d’agredir Jaimot, però que va acabar mullant-lo a ell i a una regidora involuntàriament. Diu que, tot plegat, va ser fruit de la “tensió” acumulada durant el ple.

Comunicat de CDC d’Ascó

Al mateix temps, fruit de la tensió que es va viure al ple de la població de la Ribera d’Ebre CDC d’Ascó ha volgut matisar els fets i donar la seua postura en un comunicat:

El resultat de la votació del ple extraordinari del passat 22 de gener evidencia una vegada més la inestabilitat i la fragilitat de l’equip de govern que durant aquests 3 anys i mig ha vist com dos regidors, els que anaven en segona i tercera posició de la llista que la FIC/IA va presentar a les eleccions, han dimitit per discrepàncies en les accions de govern. A més a més, la ruptura amb el soci de govern, corrobora que la gestió municipal que s’ha dut a terme fins ara ha estat nefasta i contraproduent per l’economia local.

D’altra banda, nosaltres creiem que és fonamental diversificar l’economia i buscar alternatives perquè el nostre poble segueixi viu i sempre hem defensat fer valdre els recursos que tenim. La terra, l’aigua i el ric patrimoni històric i cultural. Sempre d’una forma respectuosa i mesurada, incentivant la iniciativa privada.

Així i tot, des del nostre grup amb el nostre tarannà de fer política positiva des de l’oposició, hem proposat alternatives a l’equip de govern al “macro” complex aprofitant el patrimoni municipal existent i que donarien solució a algunes de les mancances que al llarg del temps s’han anat agreujant al municipi.

Considerem que, tal com hem dit en totes i cadascuna de les ocasions en què s’ha debatut sobre aquest tema, el mega projecte que es va presentar a votació, no és la salvació de l’economia local per al futur. Tot al contrari, pot suposar hipotecar el futur quan els recursos dels quals ara disposa l’Ajuntament no hi siguin.

Per tant sempre hem cregut i així ho hem exposat que una despesa tan important requereix un consens més enllà de la decisió de l’equip de govern. Requereix una consulta popular i participada perquè els veïns i veïnes puguin dir l’última paraula.

Respecte a l’incident ocorregut tot just acabat el ple considerem del tot inapropiada i intolerable l’actuació de l’Alcalde. Més en una sessió plenària, que és el lloc on el debat polític s’ha de basar en paraules sempre en educació i respecte a la diversitat d’opinions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.