L’Ajuntament d’Alcanar, juntament amb l’Associació de Mares Embarassades i Bebès d’Alcanar (AMEIBA), presenta el tercer cicle “L’art d’educar amb amor i consciència“, que enguany també ha comptat amb la col·laboració de l’AMPA de l’escola Joan Baptista Serra d’Alcanar. El cicle té per objectiu donar respostes a les inquietuds i preguntes de les famílies i de la comunitat educativa al voltant de l’educació i la criança.

Aquest cicle de conferències sobre el món de la maternitat és pioner a les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a la temàtica com a l’experiència i el currículum dels ponents que hi participen.

Carme Navarro, regidora d’Acció Social i Ciutadania, remarca que “després de la bona acceptació de les anteriors edicions, apostem per un tercer cicle ja que entenem que la criança dels fills i filles és un tema prioritari per a les famílies del municipi. A més, enguany comptem també amb la implicació de l’AMPA”. Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d’Alcanar, posa en valor “la feina desinteressada que porta a terme AMEIBA per tal d’oferir, any rere any, un programa de màxima qualitat”.

Per la seua banda, Imma Sancho, representant d’AMEIBA, explica que “un any més abordarem temes que no havíem tractat en les darreres edicions: alimentació autoregulada pels nadons, l’educació a través de l’experimentació i la sorpresa, la comunicació educativa amb cor a l’adolescència, i la maternitat des d’un punt de vista humorístic”.

Programació

El cicle de conferències s’iniciarà el pròxim dissabte, 26 de gener amb Mayka Martín, assessora de BLW (alimentació autoregulada lliure de semoletes) i autora del llibre Tu hijo sabe comer solo, que impartirà un taller pràctic sobre l’alimentació autoregulada per als nadons a partir de la introducció dels primers aliments i resoldrà tots els dubtes de les persones assistents. En aquesta sessió cal portar el berenar sòlid del nadó per a poder treballar de forma pràctica.

El 27 d’abril serà el torn de Catherine L’Ecuyer, autora d’Educar en el asombro (23a edició), publicat en vuit idiomes i considerat, segons la revista Magisteri, “un best-seller educatiu dels últims anys”. És també autora d’Educar en la realidad (7a edició), sobre l’ús de les noves tecnologies en la infància i en l’adolescència. La revista suïssa Frontiers in Human Neuroscience va publicar l’article “The wonder approach to learning”, que converteix la seua tesi en una nova hipòtesi/teoria d’aprenentatge. La seua ponència es basarà en el best-seller Educar en el asombro.

El 4 de de maig, Sara Palacio, Premi Madresfera, autora del llibre Relaxing mum (of café con leche) i del blog Mamisybebes, ens parlarà dels reptes de la maternitat des d’una visió molt personal i humorística. Palacio també escriu a Mujeres y Madres Magazine, a Yo leo, tú lees, a Trucos para mi blog i a la revista Grazia.

El 26 d’octubre, Eva Bach, autora del llibre Adolescentes. Qué maravilla, pedagoga, conferenciant i professora, especialista en educació emocional i columnista en el diari Ara, juntament amb la professora Montse Jiménez, abordarà l’educació emocional i la comunicació educativa amb adolescents des d’una visió respectuosa.

El cicle finalitzarà el 17 de novembre amb un espectacle musical de Jaume Barri. Barri ve del món del lleure i això es nota en el seu desig, més que d’educar, de ser un complement molt lúdic i educatiu dels xiquets i xiquetes i dels adults que els acompanyen.

L’Ajuntament ha fixat un preu públic de 3 euros per entrada per a cadascuna de les conferències del tercer cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”. Les entrades es podran comprar el mateix dia de cada conferència.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.