El president del PDeCAT al Montsià, Ivan Romeu, ha fet públic aquest dijous al matí que es presentarà a les eleccions primàries del Partit Demòcrata al municipi d’Alcanar. L’actual cap de llista de la formació vol tornar a presentar-se com a alcaldable i és per aquest motiu que se sotmetrà a la votació de tots els associats i associades a l’assemblea que tindrà lloc el proper divendres 8 de febrer a les 20 hores a Alcanar. Aquesta assemblea de primàries sorgeix després de l’intent de crear una llista unitària amb la resta de formacions polítiques, però aquesta realitat finalment no ha vist la llum.

Romeu ha explicat que “el passat octubre vam obrir diàleg amb els altres partits polítics per tal de formular una llista unitària i vam acordar trobar una via per a finals d’any, però després de les respostes no s’ha pogut trobar el camí per emprendre aquest viatge conjuntament”. A més, ha expressat que “la voluntat del PDeCAT és precisament crear una llista transversal, sòlida i, sobretot, que entrellaci les diferents sensibilitats amb un mateix objectiu: la millora del municipi i del país”.

Ha estat després d’aquest diàleg que el Partit Demòcrata d’Alcanar celebrarà una assemblea de primàries, “hem esperat fins ara per no condicionar les negociacions, creiem que perdem una oportunitat per treballar plegats però nosaltres hem de seguir fent camí per presentarnos sota un lideratge plural, fort i unit”, ha afirmat el president comarcal de la formació. Amb tot, Romeu es mostra il·lusionat i motivat per presentar la candidatura a les eleccions primàries i ha assegurat que vol tornar a encapçalar el projecte “per aconseguir un municipi on es valori tot el seu potencial, per combatre les diferents crisis que està vivint i per què Alcanar torni a ser una ciutat puntera a les Terres de l’Ebre”.

Accions del PDeCAT a Alcanar

El proper 31 de gener tindrà lloc la primera sessió plenària de 2019 a l’Ajuntament d’Alcanar i el grup municipal del PDeCAT hi proposarà diferents mocions. “Presentarem tres mocions que tenen una gran rellevància per al nostre municipi, ja que tracten algunes de les crisis i problemàtiques que vivim en l’actualitat”, ha comunicat el regidor, “però, alhora, les volem fer extensives a la resta d’ajuntaments de les Terres de l’Ebre perquè presentin i abordin també aquests temes”.

Una de les mocions tracta la crisi de la citricultura que viu les Terres de l’Ebre, “hem creat una moció que aglutini diferents acords, alguns d’ells aprovats en anteriors mocions però encara sense execució, així com d’altres més actuals on demanem accions concretes a les diferents administracions”, ha assegurat Romeu. Aquestes peticions van adreçades al  govern de l’Estat, al Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient i, també, a la Generalitat de Catalunya i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Creiem que la voluntat de l’Estat espanyol no és donar una solució a curt termini i exigim actuacions al més aviat possible per evitar problemes més greus a la propera campanya”, ha comentat el regidor. Una de les accions que ja estan confirmades per part del Partit Demòcrata és la reunió aquest mateix divendres de l’eurodiputat de la formació, Ramon Tremosa, amb el sector citrícola.

D’altra banda, una altra moció que presentarà el grup municipal del PDeCAT a Alcanar fa referència a la greu situació que ha afectat, sobtadament, l’Associació de la Gent Gran del municipi. I és que fa unes setmanes la Fundació La Caixa els va comunicar que a finals del mes de gener havien de desallotjar l’Esplai, un local on els jubilats i les jubilades realitzaven tota mena d’activitats i tasques. “Aquesta notícia ha sacsejat els més de 800 socis que formen part de l’associació, sense facilitar-los cap solució per poder tirat endavant”, ha explicat el Romeu, “demanem a l’Ajuntament d’Alcanar la seva implicació per ubicar l’entitat en un nou espai, com podria ser a la Casa del Marquès, i mentre aquest projecte s’adequa dotar a l’Associació de la Gent Gran d’un espai municipal o privat, fent-se càrrec el propi ajuntament de les seves despeses”.

Finalment, el Partit Demòcrata d’Alcanar també presentarà la moció sobre la revisió i modificació de l’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, per part de les bandes i societats de música a l’Ebre, fent-lo baixar del 21% a un 10%. “Aquesta moció és molt important tant a Alcanar com al conjunt del territori ebrenc, ja que tenim molta cultura musical”, ha expressat el president del PDeCAT al Montsià, “els canareus i canareves tenim un teixit musical molt important i comptem amb dues bandes de música, l’aprovació d’aquesta moció per part de l’Estat espanyol permetria estendre encara més la passió i l’estima per la música, així com també facilitaria el seu aprenentatge i divulgació”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.