El passat dimarts, 22 de gener, les treballadores i treballadors d’Endesa van continuar les accions de protesta en defensa d’un conveni digne. L’empresa ha endurit el posicionament de la direcció, que el passat 27 de desembre va manifestar la seua voluntat d’abandonar la mesa de negociació del conveni, ja que la representació social no acceptava els seus plantejaments sobre la tarifa d’empleats.

Davant d’aquest xantatge per part de l’empresa, s’han convocat diverses jornades de vaga parcial a tot l’Estat. En el cas dels centres de treball de Catalunya, entre ells els de Tortosa i Flix, es va fer el passat dia 22 i se n’espera una altra el 29 de gener, amb aturades de les 11.30 a les 12 hores. Durant estes aturades, les plantilles es concentraran a les portes dels diferents centres de treball.

Si la direcció de l’elèctrica no canvia el seu posicionament i abandona la seua actitud bel·ligerant, s’incrementaran les mobilitzacions.

CCOO dona suport a estes noves mobilitzacions i manifesten la seua voluntat de mantenir la negociació en aquelles matèries substancials del conveni, com són un increment salarial en línia amb el que marca l’Acuerdo para el Empleo y la Negociación Colectiva (AENC), el rescat salarial dels nous ingressos, la reducció de la jornada laboral o la redefinició de l’organització de treball per evitar situacions d’estrès i dotar dels recursos necessaris per oferir un bon servei.

👤 Ajudant de redacció a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre. Faig connexions al Notícies en Xarxa i el magazín Ben Trobats (ambdós de La Xarxa de Comunicació Local).
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.