El Consell Comarcal de la Terra Alta aposta, any rere any, per la millora de l’ocupació i la formació dels habitants del territori amb la posada en marxa del Programa Treball i Formació 2018, que ha permès la contractació d’un total de 12 treballadors (11 peons forestals i 1 coordinador) per adequar i conservar els espais urbans i naturals de la comarca.

Des del passat dia 28 de desembre de 2018 s’ha posat en marxa un pla d’ocupació subvencionat i cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu (FSE) amb la finalitat d’impulsar i millorar la situació socioeconòmica de la zona.

Totes les persones seleccionades han signat contractes laborals de durada de 6 i 12 mesos a jornada completa durant els quals, a més a més, hauran d’efectuar una sèrie d’accions formatives per millorar els seus coneixements, capacitats i aptituds.

Amb aquest tipus d’accions es brinda una oportunitat de millora quant a la situació laboral, econòmica i formativa de persones que estan inscrites a l’atur i no cobren les prestacions per desocupació, de persones que són destinatàries de les rendes garantides de ciutadania i també de col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Les feines que duran a terme aquestes persones permetran mantindre en bon estat diverses zones públiques als municipis d’Arnes, Batea, Bot, la Fatarella, Horta de Sant Joan i el Pinell de Brai, i tindre cura de l’estat òptim de conservació d’algunes de les principals rutes turístiques de la contrada (Via Verda i Xarxa BTT), les quals esdevenen un molt bon reclam per atreure un flux continu de visitants a la regió.

Així, doncs, la Terra Alta se suma un any més a les iniciatives i polítiques d’ocupació públiques amb el propòsit de millorar el difícil context econòmic i social d’aquests últims anys.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.