El dilluns, 21 de gener, l’Ajuntament d’Alcanar ha convocat una manifestació per la defensa de la nostra citricultura. El punt de trobada serà a les 20 h a la plaça de l’Ajuntament i la manifestació es desplaçarà pel carrer Ramon i Cajal fins a la plaça de la Plataforma del Sénia, on es llegirà el manifest. El consistori anima tothom a participar en aquesta mobilització per la dignitat de la pagesia canareva.

La concentració es realitzarà de forma simultània a Alcanar i a una vintena de municipis del País Valencià que també s’han adherit a la Plataforma per la dignitat del llaurador. De fet, el passat 18 de desembre ja es va celebrar una concentració a les places dels municipis de tots els ajuntaments membres. La Plataforma està formada per diferents organitzacions, entitats i institucions del País Valencià que han acordat dur a terme aquestes mobilitzacions. L’Ajuntament d’Alcanar ha estat l’únic consistori català que en forma part.

Els pobles convocants demanem, entre altres mesures, la modificació de l’acord firmat amb Sud-àfrica; l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda; exigir les màximes cauteles i controls als productes importats, aconseguir la reciprocitat a les produccions de països tercers i el compliment de la llei de la cadena alimentària, així com l’obtenció d’ajudes directes per als productors afectats.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.