L’Ajuntament d’Amposta ha impulsat, els darrers mesos, un procés participatiu per dissenyar del Pla Local de Polítiques de Dones d’Amposta: com assolir la igualtat efectiva entre homes i dones i eliminar la discriminació per raó de sexe i del Pla Local de Polítiques LGTBI d’Amposta: com assolir la igualtat en l’àmbit de la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Un procés participatiu que es va iniciar durant el segon semestre de l’any 2017 i que va culminar dimarts 15 de gener amb una sessió de devolució oberta a la ciutadania, on van participar una seixantena de persones, que van conèixer les propostes d’acció que inclouran els dos plans i que hauran d’aprovar el ple de l’Ajuntament.

Així, un total de 284 persones que viuen i/o treballen i/o estudien a Amposta; de diferents edats, gèneres i condicions socials; en representació de sí mateixes, d’entitats de dones i d’entitats LGTBI; com a recursos tècnics municipals i dels centres educatius, en nom dels diferents grups polítics municipals… han fet possible aquest procés participatiu a través de diferents sessions que va concloure amb aquesta sessió de devolució oberta a la ciutadania. Previ al procés administratiu que acabarà amb l’aprovació d’ambos plans al Ple Municipal, l’Ajuntament d’Amposta va voler generar les condicions per validar el contingut d’acció del Pla Local de Polítiques de Dones i el Pla Local de Polítiques LGTBI d’Amposta, mitjançant aquesta sessió de devolució oberta a la ciutadania. Cadascun dels plans consta de diferents àmbits temàtics on s’inclouen les dues propostes accions. Són aquests:

PLA LOCAL DE POLÍTIQUES DE DONES D’AMPOSTA, com assolir la igualtat efectiva entre homes i dones i eliminar la discriminació per raó de sexe.

1. Organització municipal i treball conjunt
2. Desigualtats i diferències de gènere
3. Masclismes i violències masclistes
4. Educació formal, no formal i comunitària
5. Esports i cultura
6. Festes, oci nocturn i oci diürn
7. Espai públic, urbanisme i mobilitat
8. Salut

PLA LOCAL DE POLÍTIQUES LGTBI D’AMPOSTA, com assolir la igualtat enl’àmbit de la diversitat sexual, afectiva i de gènere. Àmbits temàtics del Pla:

1. Organització municipal i treball conjunt
2. LGTBIfòbia
3. Educació formal, no formal i comunitària
4. Cultura, esports, festes, oci nocturn i oci diürn

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.