Tortosa se sumarà enguany a la programació musical del festival Barnasants. El teatre auditori Felip Pedrell acollirà el diumenge 24 de març, a les 19 h, el recital de Maria del Mar Bonet i José María Vitier. Serà la primera vegada que la ciutat participe com a seu d’aquest festival, que enguany programa la vint-i-quatrena edició.

El concert de Maria del Mar Bonet i José María Vitier suposa la unió de la música i les cançons de Cuba amb les de Mallorca: Vitier és un dels més grans pianistes de l’escena llatinoamericana contemporània, conegut pel virtuosisme i excel·lència de les seues composicions, i responsable de més de seixanta produccions musicals per a cinema, entre les quals la del film Fresa y Chocolate, nominada als Oscar al 1995. Per la seua banda, Bonet és una de les veus més grans de la Mediterrània, que al llarg de més de 50 anys de trajectòria al damunt dels escenaris ha esdevingut una de les ambaixadores més destacades de les Illes Balears al món.

L’espectacle també comptarà amb l’acompanyament de dos intèrprets més: el cubà Abel Costa (contrabaix, percussions i tambors batá) i el valencià Borja Penalba (guitarres i veu). A més, inclou projeccions a escena de l’obra de la pintora cubana Silvia Rivero.

La regidora de Cultura, Dolors Queralt, destaca que “teníem molt interès que Tortosa, com a cruïlla dels territoris de parla catalana, figurés al programa del Barnasants. La nostra voluntat és que puguem estendre aquest acord al llarg dels pròxims anys, també pensant que al 2021 serem la Capital de la Cultura Catalana, període durant el qual ens agradaria poder acollir més d’un concert del festival“. Queralt remarca que el Barnasants acumula una llarga trajectòria molt vinculada a la música popular i reivindicativa d’autor, que “ha ajudat a construir l’essència de la cultura del nostre país“. A més, s’ha felicitat que el programa del festival incloga, una vegada més, diversos autors de la ciutat: d’una banda, Arturo Gaya es tornarà a posar al capdavant d’un nombrós grup de músics per retre homenatge a Pete Seeger. El 16 de març, l’Auditori de Barcelona acollirà el concert Tren Seeger & Convidats en el qual, a més del cantant tortosí, el guitarrista Sergi Trenzano, el baixista Kike Pellicer i l’acordionista Cati Plana, també col·laboraran altres intèrprets com Pep Gimeno Botifarra, Joana Gomila o Gemma Humet per recordar la figura d’aquest cantant nord-americà, considerat el pare de la música folk. Per una altra banda, la cantautora tortosina Montse Castellà tindrà doble participació: com a solista, amb el concert que farà el 6 d’abril a l’Algemesí, i com a integrant del grup Les Kol·lontai, que actuaran durant tres dies consecutius, del 8 al 10 de març a Sant Celoni, Vallromanes i Vilafranca del Penedès.

Les entrades per al recital de Maria del Mar Bonet i José María Vitier es posaran a la venda pròximament a través de la web www.teatreauditoritortosa.cat.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.