Que els eSports s’estan popularitzant cada cop més entre els aficionats als videojocs és un fet i per això grans marques inverteixen en aquesta nova modalitat d’oci. Grans clubs de futbol comencen a tenir la seva secció d’eSports i per això la Unió Esportiva Rapitenca s’ha proposat crear una secció d’aquesta modalitat per poder competir a una lliga del popular joc d’Electronic Arts, FIFA, en la seua versió del proper any, 2020.

A poc a poc naixen aquestes seccions entre equips del futbol català i creiem que des de les Terres de l’Ebre també hem de fer un pas endavant per poder estar al dia en totes les variants del futbol”, ha comentat el president de l’entitat, Hernan Subirats. “Amb la directiva vam voler posar els fonaments a les seccions en què crèiem que podíem créixer com a Club: filial -la temporada passada-, femení -aquesta temporada- i, ara, eSports. Per això ens vam posar en contacte amb la persona que crèiem que coneix més els videojocs al nostre poble i, segurament, de les que més de les Terres de l’Ebre, Josep Carceller, perquè fos el capità de l’equip”.

Carceller és subdirector de la web especialitzada AreaJugones i té clar que el futur dels eSports és seguir creixent: “L’aposta de la UE Rapitenca és molt valenta i molt atractiva ja que pot atreure molta gent interessada en el tema i pot fomentar l’interès pels esports electrònics a les Terres de l’Ebre. Sense cap mena de dubte, els eSports són el futur, així que està bé que la Rapitenca sigui la primera a crear aquesta nova secció. Donarà lloc a un nou interès per al públic i per als clubs que tenim més a prop (Amposta, Alcanar, etc.) i es produirà un creixement en aquest àmbit”.

Carceller serà el capità del proper equip de la secció d’eSports de la UE Rapitenca, on els requisits per formar-hi part no seran exigents. “Qualsevol persona pot ser jugador d’eSports; hem de tenir en compte que hi ha jocs que són aptes només per a majors de 18 anys i només hi poden jugar les persones que tinguin com a mínim aquesta edat, però per a ser jugador de FIFA o PES tan sols fa falta saber jugar-hi correctament i, sobretot, com en els esports habituals, saber guanyar i saber perdre”. Subirats afegia que “continua sent una de les vessants socials de l’entitat. Si bé s’aparta la vessant de la pràctica de l’esport, sí que fomenta l’aspecte mental i social, ja que l’equip necessitarà durà a terme entrenaments i tindrà a la seva disposició els entrenadors de la Rapitenca per crear rutines de joc i estratègies, com al futbol real, i, per damunt de tot, el joc en equip i el respecte a companys i rivals”. Aquesta vessant, segons el president de la Rapitenca, sempre ha trobat la resposta de l’Ajuntament: “Des del primer moment el regidor de Noves Tecnologies, Àlex Cervera, ens ha ajudat amb el projecte. De fet, des del consistori i a través de diferents regidories sempre ens han donat suport a l’hora d’incorporar noves iniciatives, i és un fet d’agrair. I la Rapitenca també ha d’estar oberta a sortir de La Devesa. Ho vam fer amb un torneig 3×3 a Festes Majors al mig de la Plaça Carles III, i ara amb els eSports crearem un torneig per buscar els primers jugadors de l’equip i, segurament, en un futur podrem crear més tornejos en diferents actes que organitzi l’Ajuntament, com el Parc de Nadal”.

Queden molta feina i molts mesos per endavant, però serà un primer pas per a una nova secció de la Rapitenca. “Crec que és important que un club amb tanta història a les Terres de l’Ebre i que ha passat per quasi tots els camps esportius de Catalunya hagi decidit ser el pioner a crear una secció d’esports electrònics, ja que està demostrat que són una part important del futur; de fet, el Comitè Olímpic Internacional està plantejant incloure’ls com a esport olímpic. Penso que aquest pas serà molt important per despertar tant al públic com als futurs jugadors, i serà un atractiu més per al nostre poble”, comentava Josep Carceller, que té clar que això només és el principi dels eSports: “aquest tipus de públic actualment ja està superant al futbol tradicional, si bé les competicions de FIFA encara no són tan importants com les de Legue of Legends, per exemple, la final mundial d’aquest últim joc la van veure més de 200 milions d’espectadors. En aquest sentit, veure un partit d’eSports sol ser tan fàcil com posar-te davant del teu ordinador i veure la retransmissió en directe, sense haver de pagar quotes a les companyies que ofereixen aquests serveis o haver de recórrer a veure-les a un bar”.

En l’àmbit esportiu ja ens és pràcticament impossible créixer més. Les instal·lacions ja se’ns estan quedant petites de nou i no podem ampliar gaire més la nostra capacitat, per això ens posem a treballar per tornar a potenciar la marca de la nostra entitat. Els nostres col·laboradors i patrocinadors han de veure que des de la directiva es treballa perquè l’ajuda vagi associada a un club amb esperit jove, competitiu i que vol seguir sent capdavanter a les Terres de l’Ebre“, ha conclòs el president.

Font: UE Rapitenca

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.