L’Ajuntament d’Ulldecona va rebre el passat 2018 un total de 10 sol·licituds dins la línia de subvencions per actuacions i obres de millora d’habitatges. D’aquestes, 7 han estat aprovades i 3 rebutjades per no complir els requisits establerts a les bases. La mesura la va posar en marxa fa tres anys l’actual govern municipal i les peticions han anat en augment en cada exercici. En total, l’Ajuntament hi ha destinat 25.000 euros del pressupost i les ajudes són del 40% de la inversió en el cas d’habitatges de més de 50 anys situats dins el nucli antic i d’un màxim del 20% en la resta del municipi.

Les subvencions s’han adjudicat un cop la comissió de seguiment ha fet l’anàlisi dels informes tècnics pertinents, i van des dels 259 euros pel que fa a la quantitat més baixa, fins als quasi 5.000 de la més alta. Les subvencions es divideixen en diverses línies segons siguin actuacions sobre façanes i elements patrimonials, cobertes, estructures, accés i mobilitat a l’interior de l’habitatge o millora de l’aïllament tèrmic i acústic dels edificis. Queden excloses de les subvencions totes les obres que impliquen la demolició de façanes i/o enderroc complet dels habitatges.

L’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, s’ha mostrat molt satisfeta de com evoluciona l’adjudicació d’ajuts i l’augment de sol·licituds, que demostra “la necessitat evident que hi havia al municipi en aquest àmbit”. Així, ha reiterat que totes les actuacions de millora són una prioritat del govern municipal i que “treballant d’aquesta manera, des de diverses vessants, és com les actuacions són més efectives i repercuteixen en una millora integral del poble i, sobretit, del nucli antic”.  A les inversions privades cal afegir-hi la millora en carrers, enllumenat i neteja de la via pública que s’han fet els darrers dos anys i que està previst continuïn fins a final de mandat.

Ventura ha explicat que l’objectiu final d’aquestes mesures és “potenciar el nucli com un atractiu més d’Ulldecona, revitalitzar el centre del poble i, al mateix temps, impulsar la dinamització comercial, treballant per tant, la recuperació del patrimoni i la seva posada en valor com a motor de creixement”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.