La novena edició del Pessebre dels Pensaments ha rebut vistes molt diverses i repartides a més de duplicar el nombre de visitants que la darrera edició. Els 2400 visitants provenen, aquesta edició d’arreu de les províncies de Catalunya, de part de l’Aragó i del sud de València també, sobretot de la província de Castelló. Des de la organització, l’autor i director de l’exposició, Ivan Escoda, assegura que “estem molt contents d’aquest balanç i de l’efecte positiu del canvi d’ubicació. El fet d’estar a l’ateneu, al cor cultural de Móra la Nova, ha suposat un impacte que ha generat més visites i ha possibilitat organitzar més activitats a l’entorn”.

El balanç no només és positiu en referència als visitants sinó a l’impacte de les activitats a l’entorn del Pessebre dels Pensaments. Enguany s’ha realitzat amb Ribera Produccions, com ja és costum, la visita del Pare Noel, també la realització d’un conta-contes amb Mari Carmen Rios i els diversos tallers de formació i aprenentatge sobre les tècniques que empra Escoda amb la construcció dels diorames. Una de les novetats que va incorporar-se l’any passat i que enguany s’ha consolidat ha estat la degustació de vins amb la col·laboració de l’Escola Agrària de Gandesa, una cita que no s’han perdut els amants del vi que han pogut maridar-lo acompanyats d’un ambient nadalenc i pessebrístic idíl·lic.

Escoda ha avançat també que “ja tinc pensats, de cara la nova edició, nous diorames. Tenint en compte que el 90% seran nous, en destaquen dos dels quals ja ha començat el seu disseny: “La fugida a Egipte” i “L’Empadronament.

Premis repartits arreu d’Espanya

Com ja és habitual, després del tancament de l’exposició, Ivan Escoda realitza els sorteigs de tots els premis (lots de productes, entrades a diversos museus del territori i altres). Enguany en destaca on han caigut aquests premis. Dos a la província de Barcelona, dos més a Osca i un altre a la província de Castelló.

Efemèride dels 10 anys al 2019-2020

La propera edició, que obrirà portes al desembre d’enguany, farà que el Pessebre dels Pensaments arribi als 10 anys, una efemèride que no passarà per alt i amb lo que podrà parlarse ja d’un pessebre consolidat i un dels més visitats del territori.

Entre les novetats de la propera edició hi haurà l’ampliació de l’espai, el que suposarà que també s’utilitzarà el hall de l’Ateneu Cultural moranovenca i la fusió entre membres de l’Associació del Ferrocarril i del Pessebre dels Pensaments per fer un projecte que relacioni els dos aspectes.

També vol donar-se més importància a les activitats i potenciar-ne més el seu paper. Moltes altres sorpreses arribaran durant el decurs del 2019 i s’aniran desvetllant a través de les xarxes del Pessebre dels Pensaments.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.

Eleccions Municipals 2019 - Terres de l'Ebre