El proper dissabte 19 de gener a les 12.00 h, Lo Planter organitza la 2a Ballada Popular per Sant Antoni al Mercat Municipal de Tortosa. Els músics i balladors de l’escola  intepretaran músiques i balls tradicionals de les Terres de l’Ebre com la jota, seguidilla o fandango i  algun ball agarrat o de parella; i podrà ballar tothom qui vulgui participar. També hi haurà degustació de vermut gràcies a la col·laboració dels paradistes del Mercat.

Antigament, per Sant Antoni els pagesos homenatjaven el seu patró cantant i ballant jotes i Lo Planter, per rememorar-ho, organitza des de l’any passat, aquesta ballada popular.

L’acte compta amb la col·laboració del Mercat de Tortosa, l’Ajuntament de Tortosa i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Lo Planter, escola de ball, cant i música tradicional

Lo Planter és una escola amb seu a Tortosa que pretén difondre i ensenyar el repertori tradicional  de les Terres de l’Ebre a qualsevol persona interessada per tal que es familiaritzi amb el repertori tradicional del territori i que es converteixi, així, amb un element mitjançant el qual la gent pugui gaudir de la música i la dansa des d’un punt de vista col·lecBu i social. Lo Planter és una escola moderna i adaptada als nous temps i vol ser un pont de conBnuïtat de la tradició a les noves generacions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.