Amposta va rebre els Reis Mags sense estar-se de res: rebuda musical pel riu i trasllat a l’inici de la cavalcada en taxi. Allí els esperaven personatges de Mary Poppins, que els van acompanyar durant tot el recorregut fins a la plaça de l’ajuntament, on petits i grans van esperar-los per fer-s’hi fotos.

La màgia de Mary Poppins es va afegir a la de Ses Magestats. Els Reis van desembarcar a Amposta on els esperàven les autoritats de l’ajuntament amb diverses bandes musicals. Després de les salutacions van ser traslladats a l’inici de la cavalcada en taxis.

La temàtica d’enguany de la cavalcada era entorn a Mary Poppins i un munt de carrosses ambientades en diferents escenes dels films, així com agrupacions a peu de carrer que cantàven i ballàven les seues cançons, conegudes per tots: amb els pingüins de dibuixos al parc, els cavallets o el ball dels escura-xemeneies. El recorregut va acabar a la plaça de l’ajuntament, on van fer l’adoració a la figura de l’infant Jesús i es van dirigir a tots els assistents amb els seus millors desitjos.

Canvi d’intinerari de la cavalcada i alta participació

L’avinguda de la Ràpita va ser la que enguany va rebre l’itinerari principal de la cavalcada. Els Reis Mags van arribar pel riu Ebre sobre tres muletes tripulades pel Club Nàutic Amposta i van ser traslladats amb 3 taxis de l’empresa TDE taxi (Terres de l’Ebre Taxi) fins a l’avinguda de la Ràpita, a l’alçada de l’avinguda Josep Tarradelles. La cavalcada va recòrrer tota l’avinguda de la Ràpita i va acabar al carrer Major, on Ses Majestats es van fer fotos amb tots els menuts i menudes que ho van voler.

Per l’altra banda, uns 500 voluntaris de diverses entitats van col·laborar per fer realitat la cavalcada. A més, Amposta es va unir enguany a la iniciativa “amb un #BaltasardeVeritat”. Va ser la primera vegada que hi participava com a petició de “Casa Nostra, Casa Vostra”, una acció que demanava eliminar l’actitud racista i colonialista d’una data tan important per als infants com és l’arribada dels Reis d’Orient.

Finalment, com ja es porta fent durant les festes nadalenques dels darrers quatre anys, els caramels que van llençar les carrosses van ser sense gluten per adaptar-se a les necessitats de tots els infants.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.