Espectacular cavalcada de Reis la que es va viure dissabte a Tortosa que va ser la més multitudinària dels últims anys, 14.000 persones segons la Policia Local.

Amb un convidat d’excepció, el que va guarnir la cavalcada tortosina, el “Rei Lleó” que juntament a Pumba, Timón, Mufasa, Nala, Zazú, Skar, Rafiki i un grup de hienes (Ed, Shenzi i Banzai) que van fer les delicies dels més menuts amb carruatges ataviats per a l’ocasió i espectacles musicals que van acompanyar a les carrosses dels tres Reis, Melcior, Gaspar i Baltasar en una cavalcada que va tenir una durada aproximada als tres quarts d’hora i que va ser seguida per un públic que no donava crèdit al que estava veient.

La tarda va començar en la baixada pel Riu Ebre amb “lo Sirgador” fins a l’embarcador del mercat. Allí els va rebre l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, i després de fer-se les tradicionals fotos amb el logo de “Tortosa” es van pujar als autobusos d’època de la Hife que els van atravessar fins a l’esglèsia del Roser.

Un cop allí ja es podia intuir el que seria després la cavalcada, sent la rebuda més nombrosa als Reis Mags dels darrers anys. Van fer l’adoració al nen Jesús per després tornar a muntar als autobusos que els conduirien a la plaça de l’Ajuntament, on van ser rebuts per l’alcaldessa que els va lliurar les claus de la ciutat i van dirigir un parlament als xiquets i xiquetes. Per després iniciar la cavalcada fins al passeig central del Parc Municipal Teodor Gonzàlez on van lliurar els primers regals d’una nit molt especial. Ritmes africans, girafes, elefants, zebres, grups d’animació, cavalls van acompanyar a Ses Majestats en una nit molt especial.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.