Els Comités en Defensa de la República i entitats comarcals han convocat aquesta tarda a les 16.15 hores de la tarda una manifestació davant el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre on tindrà lloc a partir de les 17 un Consell d’Alcaldes urgent i extraordinari amb un únic punt del dia: el dipòsit de residus industrials no perillosos de Riba-roja d’Ebre.

Des del seu anunci el passat 28 de desembre ha creat un rebuig generalitzat entre els representants de la comarca que el dia 30 es van reunir d’urgència i van signar un document contrari a la seua implantació. Nou alcaldes i divuit regidors de dotze dels catorze municipis de la Ribera d’Ebre, entre els quals estava la diputada del Parlament Irene Fornós o el senador Miquel Aubà, van mostrar-se contraris al projecte que l’empresa Urbaser vol construir i que qualifiquen com a “nova agressió al territori”.

Volen paralitzar els tràmits i preparar una campanya de mobilitzacions en contra. La mesura xoca frontalment contra la línia marcada i consensuada a la Ribera en diversificació econòmica.