L’Ajuntament de Tortosa i el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han establit avui un acord per treballar en la millora de la situació dels habitatges al centre històric de la ciutat. L’acord s’ha definit durant la visita institucional que el conseller Damià Calvet ha fet aquest dijous a l’Ajuntament, on ha saludat la corporació municipal i ha signat al llibre d’honor.

Prèviament, ha mantingut una entrevista amb l’alcaldessa Meritxell Roigé que ha servit per posar les bases d’aquest treball conjunt als barris històrics. L’objectiu és poder implementar accions que ajuden a revertir la situació urbanística de diversos edificis i millorar, d’aquesta manera, les condicions de vida dels ciutadans. Segons ha apuntat el conseller Calvet, el primer pas el duran a terme ja durant aquest gener amb una reunió tècnica entre l’Agència Catalana d’Habitatge i els serveis tècnics municipals, que ha de servir per creuar dades i definir les accions a plantejar en els pròxims mesos. Aquesta anàlisi també tindrà com a base les Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITE) que elabora Habitatge, i que defineix les condicions de conservació dels immobles.

Un cop establides les prioritats, el departament i l’Ajuntament seguiran els treballs amb accions que poden anar des de seguir potenciant la rehabilitació d’edificis, enfortint les aportacions que fa el consistori i que per a aquest 2019 s’han duplicat fins als 60.000 euros, fins a l’adquisició d’altres immobles i, si cal, l’enderroc.

Per la seua banda, Meritxell Roigé ha agraït el suport del departament de Territori i Sostenibilitat i del govern de la Generalitat que permetrà continuar els treballs de millora que s’han dut a terme a la ciutat durant la última dècada en aplicació de la Llei de barris. En aquest sentit, ha recordat l’aposta del govern municipal per urbanitzar tots els carrers i places del centre històric, a més d’implantar equipaments tant de l’Ajuntament com de la Generalitat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.