El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat avui que l’estructura industrial del camp de Tarragona “ha estat pionera a tot el país en temes de reutilització d’aigua i volem estendre aquest model a altres llocs del territori, com pot ser a l’àrea metropolitana de Barcelona a través del transvassament del Ter i del Llobregat”. “Aquesta política de reutilització de l’aigua és positiva perquè és economia circular, és estar d’acord amb directives europees i fer del nostre país un país més sostenible”, ha reblat. Calvet ha fet aquestes declaracions a Tortosa, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Meritxell Roigé, i l’ha presentat com a nova presidenta del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).
El titular de Territori i Sostenibilitat ha posat en valor, precisament, el fet que el CAT, que aquest 2019 farà 30 anys de la seva creació “i que és una estructura essencial per a la demarcació de Tarragona”, torni a tenir una presidència de les Terres de l’Ebre ara amb Roigé. “Com a Govern aquest fet és important”, ha recalcat. I aquesta presidència des del territori “ens ha de portar a una estructura de governença del CAT més vinculada a l’actiu del riu”, ha valorat. Calvet ha exposat que actualment el 85% de les necessitats d’aigua de la demarcació de Tarragona, tant pel que fa a usos residencials com industrials, estan servides pel transvassament del CAT.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.