Una de les curses més nadalenques és la de Sant Silvestre, una tradició que aplega esport i festa gràcies a les disfresses que acostumen a vestir els participants. Els ampostins acaben l’any, i ja van 4, amb esta cursa popular, una cursa desenfadada i cada vegada més familiar. A més de la festivitat, la cursa és solidària ja que el preu de la inscripció serveix per comprar joguines.

Les regidories d’esports i festes de l’ajuntament d’Amposta, conjuntament, tiren endavant esta iniciativa solidària que, any rere any, supera els 400 inscrits amb la implicació de tota la ciutadania i amb els mateixos regidors donant exemple. Des de la primera edició, entitats no lucratives i empreses locals s’involucren en l’organització d’una cursa que ja s’està consolidant.

Després de quatre anys, una cursa que va començar sent una cosa entre grups d’amics s’està convertint, també, en un esdeveniment familiar. Mostra d’això són els nombrosos grups d’amics i familiars que es disfressen conjuntament i l’ajuntament premia (enguany als arbres de Nadal, Los Increibles i un pessebre vivent). Així i tot, la competició està vigent i s’entreguen trofeus per als primers en arribar a la meta, en categoria masculina i femenina. En l’edició 2018 els premiats han sigut:

Categoria masculina:

  1. Yousseph Abaghad
  2. Xavi Querol
  3. Ali Fathi

Categoria femenina:

  1. Marina Freixa
  2. Marta Paulino
  3. Andrea Bravo

Cursa solidària

La Cursa de Sant Silvestre té com a origen una cursa nocturna que es va celebrar l’any 1925 a la ciutat brasilera de São Paulo. Esta s’inspirava en una altra cursa que se celebrava a París on els participants portaven torxes. Tradicionalment la cursa es fa el dia 31 de desembre a la tarda, festivitat de Sant Silvestre, però a molts llocs es fa uns dies abans o alguns dies més tard.

En el cas d’Amposta, l’ajuntament aprofita la cursa per a recaptar diners per comprar joguines. En este 4t anys s’ha pogut arribar als 1216 euros que l’alcalde, Adam Tomàs, i el regidor d’esports, Marc Fornós, han entregat a la Creu Roja.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.