Debat obert al PDeCAT sobre el paper clau del partit per tramitar i aprovar (o no) els pressupostos del govern de Pedro Sánchez. Aquest diumenge, els números dos i tres de la formació han enviat un missatge diferent sobre la posició dels demòcrates.

En una entrevista a l’agència EFE, el secretari d’Organització del PDeCAT i diputat al Congrés, el tortosí Ferran Bel, s’ha mostrat obert a no bloquejar l’inici de tramitació dels pressupostos i així donar més marge de temps per a una negociació per arribar a una solució política per a Catalunya.

L’ex-alcalde de Tortosa descartava presentar una esmena a la totalitat als pressupostos. També descarta donar suport a les esmenes a la totalitat que previsiblement presentaran PP i Ciutadans.

Les paraules de Bel contrasten amb les de la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, que ha apuntat a l’ACN que es plantegen presentar una esmena a la totalitat als comptes espanyols. La diputada al Congrés ha explicat a l’ACN que hi ha “quòrum” per oposar-se als comptes del govern espanyol, així com a la seva tramitació. Nogueras recorda que el Consell Nacional del PDeCAT va aprovar rebutjar els comptes espanyols amb un 95% dels vots.

El debat no ha acabat aquí. Ferran Bel ha contestat, també a la xarxa, que el PDeCAT no ha acordat mai impedir la tramitació dels pressupostos:

Si els pressupostos superen el debat de totalitat, es passarà a la tramitació parlamentària i finalment a la votació en el ple. Això donaria un marge de negociació entre governs d’un a dos mesos.

El número tres del PDeCAT assegura que “no és el mateix” un govern del PSOE amb el suport de Podem que un hipotètic executiu de PP i Cs amb el suport de Vox, però ha alertat que això no significa que el PDeCAT hagi de donar “gratis” els seus vots a Pedro Sánchez. /Imagina Ràdio

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.