El cap de setmana llarg de Cap d’Any registra ocupacions que ronden el 90% tant al Pirineu de Lleida i Girona com a la Catalunya Central, la Costa Daurada i la Costa Brava. De fet, molts establiments de turisme rural i bungalous del Berguedà i de Ponent han penjat el cartell de complet aquests dies. Els seus clients busquen estar en contacte amb la natura i fer les campanades d’una manera diferent. La mitjana d’estades se situa en dos dies, i el dia que els hotels tindran més ocupació coincideix amb la nit de Cap d’Any.

Tot i que només un 30% dels càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre estan oberts aquest cap de setmana llarg, l’ocupació ronda el 90%. La majoria dels establiments que tenen obert per les festes nadalenques estan situats a l’interior i són a les comarques del Baix Camp, la Conca de Barberà, la Terra Alta i el Priorat. Segons Mireia Sans, membre de la comissió de promoció de l’associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, Càmpings Tarragona –Unique Camping Destination-, la majoria de clients “són famílies, però també hi ha parelles que busquen un cap de setmana romàntic o grups d’amics que volen passar un cap de setmana rural i que busquen passar un cap d’any d’una manera original”. De fet, “aquest és un cap de setmana molt fort, de temporada mitja-alta” i la majoria de clients hi estan “dos dies i mig”.

La majoria d’hostes dels càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre busquen “el contacte amb la natura, escapar-se de les grans ciutats, de les aglomeracions i del bullici”, explica Sans. Segons ella, un dels principals atractius són “els bungalous de fusta perquè estan integrats en l’entorn natural que tenen els càmpings”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.